in

Vrijwilligerswerk

ervaring opdoen

vrijwilligers

Vrijwilligers werkervaring:

Het doen van vrijwilligers werk is niet alleen goed voor vele goede doelen die berusten op vrijwilligers werk. Ook doe je er werkervaring mee op. Dit staat mooi op je CV waardoor je je droombaan kunt krijgen. Want voor veel werk zoeken ze iemand die veel werk ervaring heeft en die niet al te oud is. Want bedrijven zoeken iemand die goed werkt en die niet al te oud is want dan hoeven ze niet teveel geld kwijt te raken aan die persoon. Daarom is het goed om vrijwilligers werk te doen voordat je gaat solliciteren voor je droom baan. Ik ga je vandaag helpen met het krijgen van werkervaring door middel van vrijwilligers werk. Veel mensen onderschatten hoe belangrijk deze stap is in het krijgen van vele banen.

Je moet wel weten ongeveer wat voor werk je wilt gaan doen. Laten we zeggen dat je in de zorg wilt gaan werken. Een organisatie zoals Het Rodekruis past dan goed onder hetzelfde soort werk. En dit zal dus mooi op je CV komen te staan. Nu we dit weten gaan wij aan de slag met het schrijven van een email naar de organisatie die bij jou soort werk past. Het moet wel hetzelfde soort werk zijn. Want anders is het wel werk ervaring maar geen werkervaring voor jouw groep werk.

Je moet niet ervan uitgaan dat je niks hoeft te betalen. Meestal kost het je geld. Want zo een vrijwilligers organisatie kan niet zomaar gratis eten aan de vrijwilligers geven als alle kinderen daar niet genoeg krijgen. Al dit soort dingen moet je vragen in de email die je zo meteen gaat sturen als je het niet weet.

vrijwilligerswerk

We gaan nu onderzoek doen. We gaan kijken naar wat voor werk zij te bieden hebben en wat wij daarvan graag willen gaan doen. Als je niet weet wat voor werk zij allemaal te bieden hebben kunnen wij dit straks in de email/ brief vragen aan de werkgever. Ook kan je er vragen in zetten zo als krijgen we te eten en andere dingen. Je moet goed weten wat je allemaal kan verwachten zodat er geen negatieve verassingen.

In de email gaan we de volgende dingen zetten. Je gaat de email beginnen met jouw adres. Daaronder de aanhef. Na de aanhef ga je beginnen met de inleiding daar gaan we in het kort vertellen wat wij van hun willen. In het middenstuk moeten we oppassen dat we goede mooie alinea’s maken. Zodat alles lekker overzichtelijk is. Woordkeuze speelt ook een rol. We moeten het formeel maken maar alsnog alles proberen op te vrolijken met onze woorden. In het midden stuk vertellen we uitgebreid alles. En kunnen we nog wat vragen stellen. Hierna komt het slot. In het slot sluit je de email af. Daarna komt de echte afsluiting. Hier zeg je bvb. Groetjes en daaronder je naam. Vergeet niet je handtekening te zetten. Zo weet degene waar wij dit naartoe gaan sturen dat het niet nep is.

Nadat je de email hebt geschreven en je geaccepteerd bent moet je het werk netjes uit gaan voeren. Want de mensen waar je later voor wilt gaan werken gaan ook de organisatie opbellen en vragen hoe het ging. En als ze dan antwoorden dat jij er een zooitje van hebt gemaakt en dat ze niks aan je hadden heb je al dit werk gedaan voor helemaal niks. Je moet alles goed doen.

Nadat je dit werk hebt gedaan en je je CV aan het maken bent moet je niet vergeten het contact op te schrijven van iemand van die organisatie. Want zij zullen moeten als nodig eventjes bevestigen dat jij daar vrijwilligers werk hebt gedaan. Zorg voor de rest dat je CV er mooi en verzorgd uitziet dan moet alles goed komen.

Dus als jij nog op je vervolg opleiding zit en je zeker wilt zijn dat je je droombaan wilt gaan krijgen kan je ervoor kiezen om vrijwilligers werk te gaan doen zodat jij werk ervaring opdoet. Want vaak zijn ze bang om mensen zonder werk ervaring aan te nemen. Ze kunnen dan niemand vragen of jij je werk goed kan uitoefenen. Daarom is het zo van belang. Ik hoop dat jij nu hebt geleerd hoe jij werkervaring kan opdoen door middel van vrijwilligers werk. Ken jij iemand die werkervaring nodig heeft maar niet weet hoe die dat moet krijgen stuur deze link dan naar diegene. Weet jij misschien een andere manier hoe jij werkervaring op kan gaan doen. Laat het weten op blognederland.nl. Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

werk, werken, beloning

Werk en werken

vrijwilligers

Wat zijn vrijwilligers?