in , , , , ,

Van koop tot Droom

Het kopen van je droomhuis stap voor stap

droomhuis kopen

Droomhuis kopen

Spannend…. Mijn eerste echte eigen blog! Nee echt ja echt ik ga dat doen! Niet meer twijfelen kan ik dit maar gewoon doen! Wat heb ik te verliezen? Waarom…. Ik wil van me af schrijven wat ik allemaal denk en voel bij ons droomhuis kopen. Dit gaat namelijk niet zonder slag of stoot. Er komt heel wat bij kijken. Waar je vooraf nooit bij stil had gestaan.

Het helpt me om dit te gaan doen, en misschien wel heel veel anderen met mij. Het is de echte realiteit die ik ga vertellen aan degene die mij willen gaan volgen.  Als je samen met je partner een huis van top tot teen gaat opbouwen tot je eigen droompaleis.

Na 28 jaar mijn droomhuis kopen

Werkzaam in de zorg als verpleegkundige met ouderen met dementie! Ik sta op een kleinschalige woongroep van 10 bewoners. Hiervan ben ik ook persoonlijk begeleider of te wel eerst verantwoordelijke omtrent heel het zorgdossier, aanspreekpunt voor familie en alle disciplines. Ik kan hier echt m’n 🥚 in kwijt.

Twee jaar geleden heb ik samen met mijn partner(28) een twee onder 1 kap gekocht. Onze trots! Waar onze ogen van zijn gaan twinkelen en waar we op slag verliefd op werden. Het was dan ook nog niet in de officiële verkoop toen we gingen kijken met de makelear. Maar wel binnen die dag van ons!

We waren brutaal geweest om de makelaar op te bellen en te vragen of we niet eerder mochten kijken dan gepland stond. De makelaar keurde dit goed. Die vrijdag gingen we kijken en hebben we een eerste bod uit gebracht.

Zo spannend allemaal was dat! We werden nog geen vijf minuten later dat het bod was afgewezen. Shit wat nu. Ik wil kosten wat kost mijn droomhuis kopen..

We wilde gewoon nog niet opgeven!

Onze tussen persoon opgebeld hoe het zat met de financiën als we de vraagprijs zouden bieden, want dat was het enige wat ze zouden accepteren. Dit scheelde maar 25 euro op de maandelijkse hypotheeklasten. Dus wat denk je! Wij er voor gegaan! En 5 min later werden we gefeliciteerd.

Ik weet nog dat het allemaal zo onwerkelijk voelde, eigelijk stond het allemaal nog niet op de planning want we wilde eerst samen een spaarrekening op bouwen. Maar we konden deze kans,  dit huis,  deze plek onze droom niet laten schieten.

Vanaf toen in ons avontuur begonnen…

Ik mijn volgende blogs zal ik de weg van toen tot nu beschrijven

Een tipje van de sluier we hebben nu heel de boven verdieping klaar.. En wat is het mooi geworden. Pfoe heel wat doorstaan maar dan heb je ook wat 😍😍maar op dat punt  zijn we in deze blogs nog lang niet.

Ik hoop dat jullie dit avontuur met mij samen willen beleven!

Tot ziens!

Groetjes Sandra

Laat gerust een berichtje achter!

droomhuis kopen

6 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Super! Ik heb je blog iets aangepast zodat deze in de zoekmachines wordt gevonden. Een paar titels erbij, een linkje en je foto een naam gegeven. Hierdoor zullen veel meer mensen je blog lezen! Uiteraard heb ik ook je blog op onze social media pagina’s gedeeld. Welkom Sansam!

Geef een reactie

pimp je fietskrat challenge

PIMP JE FIETSKRAT CHALLENGE!!!

kaakoperatie

Mijn Kaakoperatie