in

Nissan Leaf Business edition

Nissan Leaf Business edition

Nissan Leaf Business edition

Afgelopen vrijdag de eerste e-rit gemaakt in de Nissan Leaf Business edition 2016 30KW . Na veel wikken en wegen en veel lezen op blogs en websites e.d. heb ik afgelopen week besloten om een private lease contract af te sluiten bij ” Mijn Domein”. Dat betekent dat ik met sponsorstickers ga rondrijden, maar daar zie je vanuit de auto nauwelijks iets van en het scheelt toch weer 40 Euro per maand.

Voordat ik het contract tekende wilde ik natuurlijk wel eerst een ritje maken en dat werd geregeld bij de hofleverancier van “Mijn domein”, de firma Engelsma en Wijnia in Leeuwarden. Ik heb geen idee hoe dat normaal geregeld wordt, maar omdat ik vanuit Alkmaar vrijdag toch naar Leeuwarden moest, was dat prima te combineren.

Nissan Leaf Business edition ervaringen

Het was een prettige ervaring. Friesland is lekker rustig in deze tijd van het jaar, dus ik had ruim de gelegenheid om de auto rustig te testen en alle functies uit te proberen. Mij viel wel gelijk op dat het aantal kilometers wat te rijden is echt heel sterk bepaald wordt door je rijstijl en of je wel of niet de ventilator en de verwarming aan hebt staan.

In 2018 komt een nieuwe versie van de Leaf op de markt en die kan veel meer kilometers op een volle accu lading aan, maar dat zal wel niet voor deze prijs zijn. Bovendien vindt ik het wel een leuke uitdaging om deel uit te maken van de generatie “Early adapters” van het elektrische rijden en als de romantiek van het zoeken naar laadmogelijkheden er niet meer is (omdat je eigenlijk net als met een fossiele brandstofmotor uitgeruste auto, gewoon een paar honderd kilometer kunt rijden) weet je minder te waarderen hoe fijn het is dat je je daarover geen zorgen meer hoeft te maken.

Nissan Leaf Business edition electrisch rijden

Kortom, ik vermoed de komende twee jaar naast de halleluja verhalen over de fantastische ervaring die elektrisch rijden schijnt te zijn, bij tijd en wijle te kunnen vertellen over zenuwslopende trage ritten (om de laatste kilometers naar een laadpunt nog net rijdend te kunnen afleggen) tot glorieuze miskleunen, waarbij tijdens regen-, hagelbuien en ander onweder, assistentie van de Nissan thuisbrengservice gevraagd zal worden.

Ik hoop de tegenwoordigheid van geest te hebben om op zulke momenten foto’s te maken, zodat het lezen van deze weblog ook met behulp van plaatjes kan worden gevisualiseerd.

De volgende blog zal ik in elk geval mijn geleasete versie op de gevoelige plaat vastgelegd aan jullie presenteren.

Hierbij alvast een voorproefje met een plaatje vanaf het internet,

en om een beetje n de stemming te komen, hierbij de URL naar een weblog van een leafrijder die op een aanstekelijke wijze verhaald over zijn avonturen met zijn leafde..:-)

Nissan Leaf Business edition

Een reactie

Laat een reactie achter
  1. Super en wat een leuk blog! Ik heb hem iets moeten aanpassen voor de zoekmachines. Zo heb ik een aantal titels en links toegevoegd. Verder loopt het als een trein heb ik hem overal gedeeld. Welkom bij Blog Nederland!

Geef een reactie

Geschreven door e-lextric

E-Lextric

Wil mijn ervaringen delen met het rijden met een elektrische auto.

Blog

de vrouw met de hoodie

De vrouw met de hoodie