in

Blog

Hier even moeder leeuw die vecht voor haar jong😉

Ik word een beetje moe van al die artikelen en boeken over het “zwake tere vogeltjes gehalte” zoals een hooggevoelig persoon vaak wordt neergezet. Alsof we een soort tere popjes zijn die niet voor zichzelf kunnen opkomen, altijd maar meteen moeten huilen en meteen dichtklappen. Nou vanaf vandaag moet dat maar eens over zijn. HSP mensen zijn de meest krachtige mensen op deze planeet, alleen een hoop HSP’s moeten die kracht nog vinden in zichzelf om het te kunnen uitstralen en daar help is ze natuurlijk bijJ Zo dat moest ik even kwijt!

Emoties lastig?

Dan even over emoties want dat vinden we allemaal lastig HSP of niet, deze zijn HSP vaak nog lastiger te uiten. Waarom? omdat een HSP overmatig empathisch is en dus daarom mega veel rekening houdt met de ander en zichzelf vaak compleet wegcijfert hierdoor. Vaak gaan alle emoties zoals boosheid en verdriet dan naar binnen en kroppen ze het op zodat het in het systeem blijft zitten. Hier kan je dan weer ziek of moe door worden. Vooral de emotie boosheid omdat er onrecht wordt aangedaan blijft lang hangen en kost mega bakken energie. Tja boosheid is ook een lastig iets en mag en kan niet in onze maatschappij, want daar kunnen we niet mee omgaan. Alleen als je dus zoveel prikkels binnen krijgt zoals een HSP (want die heeft geen filter) worden deze prikkels vaak teveel en raken we overprikkeld. Een HSP voelt niet alleen eigen emoties maar ook nog eens die van een ander, dat maakt dat het soms zo lastig is om niet overprikkeld te raken. En natuurlijk kan je hier heel veel aan doen door middel van coaching, been there, done that.

Als ik naar mezelf kijk dan voel ik vaak al of iemand pijn heeft voordat ik er naar toe ga, ik neem pijn over en zo ook emoties en gevoelens en ja ook op afstand. Dan denk je nu vast huh hoe kan dat nou weer. Tja het kan is mijn ervaring. Gelukkig  weet ik nu inmiddels hoe ik beter bij mezelf kan blijven en daar geen last meer van heb, maar veel HSP’s weten dat niet. Gelukkig is hier moeder leeuw om dat te leren aan haar jongen 😉

Dus als iemand hooggevoelig is of gevoelig, heb daar dan niet meteen een oordeel over.  Kwetsbaarheid is namelijk een kracht en een hele belangrijke ook niet alleen bij de hooggevoelige mens hoor.

5 Gouden Tips om met HSP’s om te gaan, je weet nooit misschien helpt het 😉

Tip 1: Neem  ons serieus

Tip 2: Kijk niet alleen maar ZIE ons ook

Tip 3: Luister niet alleen maar HOOR ons ook

Tip 4: Praat niet alleen om te praten, maar praat als je iets zinnigs gaat zeggen

Tip 5: Doe niet aardig als je het niet meent, dit voelen we namelijk

Yes wij hebben een zesde zintuig, dus beware 😉

Geef een reactie

Geschreven door KristelvanLieshout

KristelvanLieshout

Mijn kernwoorden: HSP, Eenvoud, Liefde, Verbinding, Dankbaarheid, Geluk, Heling, Zingeving.
Mijn droom: Ambiteuze HSP vrouwen helpen om de kracht van binnenuit te versterken

Kijk niet om

Lingerie