in ,

Hondlandse Herder

Alles over het ras en karakter van de hond

Hollandse Herder

Hollandse Herder

In dit blog ga ik jullie alles vertellen over de Hollandse herder. Veel leesplezier.

Wat weet jij van dit ras? Deel het in een gratis blog of in de reacties!

Hollandse Herder hond

Je kunt de Hollandse Herder verdelen in 3 soorten: de kort harige, lang harige en de ruw harige Hollandse Herder. De Hollandse Herder is een redelijk zware hond, en ze kunnen ongeveer 57-62 cm hoog worden, het gewicht van een mannetje is ongeveer 28 kilogram en het gewicht van een vrouwtje is ongeveer 23 kilogram.

\De kleur van een Hollandse Herder kan verschillen van zilver tot een goud achtige kleur, en bij de ruw harige Hollandse Herder kan het ook zijn dat ze er kunnen uitzien als een beetje blauw – grijs.

Waar komt de Hollandse Herder vandaan?

De Hollandse Herder is een hondensoort die uit Nederland komt en al lang bestaat. Vroeger gebruikten ze honden vaak op een boerderij, vaak gebruikt als een herdershond. De herders en de boeren hadden een hond nodig die weinig verzorging nodig hadden en ook veel kon.

Na alle generaties die ze hadden gekruist kwam uiteindelijk de Hollandse Herder die we vandaag nog steeds kennen, de geschiedenis van deze hond verklaart de eigenschappen en het karakter van de Hollandse Herder die wij tot deze dag nog steeds hebben en kennen.

Hollandse Herder is geen hond voor modeshows

De Hollandse Herder is niet zo een bekende hond, en dat is hij ook nooit geweest. De baasjes van de Hollandse Herder die met hun hond een stukje gaat lopen moet waarschijnlijk gaan uitleggen welke soort honden ras de Hollandse Herder is.

Vooral als de hond een jonge Hollandse langhaar is, dan weten de kinderen vaak nooit wat voor soort het is. Dan vragen ze bijvoorbeeld of het een wolf of een hyena is. Een bekende hondenexpert schreef ongeveer in 1910 over de Hollandse Herder:

Het meest herkenbare aan de Hollandse Herder is dat de Hollandse Herder zich voor doet als een wolf. Dit is natuurlijk niet helemaal waar, maar er zijn wel andere dingen die doen laten lijken dat de Hollandse Herder een wolf is.

Hollandse herder pup

Het karakter van de Hollandse Herder

Het karakter van de Hollandse Herder is dat ze: erg aanhankelijk, ze luisteren goed, ze volgen je graag, ze luisteren goed, ze kunnen gebruikt worden als een waakhond, ze zijn paraat, en ze zijn trouw en betrouwbaar, en de Hollandse Herders zijn ook erg slim.

Je mag hun intelligentie niet onderschatten

De wolven leven in roedels, en deze roedels hebben een leider nodig. De andere leden van deze roedel hebben allemaal hun eigen taak, dit kun je ook de rangorde van een roedel noemen. De Hollandse Herder die wij kennen heeft nog steeds een roedel instinct, daarom is het niet een hond voor elke familie.

De Hollandse Herder heeft een leider nodig, als die leiding er niet is dan kan het zijn dat de Hollandse Herder de leiding op zicht neemt. Moet dat eigenlijk wel gaan gebeuren? Nee, eigenlijk hoort dat helemaal niet te gebeuren.

Dan kunnen het karakter van een echte herdershond weer naar boven. Een bekend verhaal van de Hollandse Herders hond is dat een Hollandse Herders hond helemaal zelf een kudde (die door de boer was gekocht) schapen helemaal zelf naar de boerderij had gebracht. Als je dat als een hond doet dan hoor je zeker weten wel een snoepje te krijgen!

Opvoeding Hollandse Herder

Door het karakter van de Hollandse Herder heeft hij heel vaak opvoeding nodig van zijn baasje, vooral om de eigenschappen van de hond op het goede pad te houden. Het is totaal niet nodig om de hond hard te gaan aanpakken. De Hollandse Herder is namelijk erg gevoelig voor je stem en voor de sfeer in het huis.

Een agressieve houding aannemen nee of niet doen doet daardoor veel meer dan aan hun ketting te gaan lopen trekken. In het hele land zitten er hondenclubs die je honden kunnen trainen om je gaan te gaan gehoorzamen, maar je kunt daar ook andere lessen gaan volgen met je hond.

Je kunt lessen gaan volgen over: het gedrag van je hond, je hond meer behendig te laten worden en nog veel meer. De Hollandse Herder kan erg snel leren vergeleken met andere honden, en daardoor kan hij zich snel gaan vervelen. Omdat te voorkomen moet je ervoor gaan zorgen dat er meerdere oefeningen zijn zodat hij wat variatie heeft.

De Hollandse Herder wil graag een omgeving waarin wel wat te doen is, waar hij niet alert hoeft te zijn, en waar hij altijd vrolijk en gezellig kan zijn. De Hollandse Herder wil graag ook lange wandelingen met zijn baasje gaan doen, of lange fietstochten, of met je mee in de auto, de

De Hollandse Herder zal alles wel leuk vinden en zal daardoor een leuk huisdier worden.
Meer leuk blogs? Kijk dan even op blognederland.nl

Geef een reactie

Recept pizza

Maagzweer

Maagzweer