in , ,

Gezondheid

Tips om gezond te zijn en te blijven

Gezondheid

Gezondheid

Wat precies gezondheid is en wat er allemaal mee te maken heeft, lees je allemaal in dit blog over gezondheid. Veel leesplezier bij het lezen van dit blog!

We weten allemaal wel hoe belangrijks het is. Je gezondheid. Het is natuurlijk niet zo prettig om niet gezond te zijn. Als we het over gezondheid hebben dan hecht iedereen er zijn eigen betekenis aan. Voor iedereen heeft gezondheid namelijk een andere betekenis.

Het varieert heel erg. Ga maar eens in het openbaar aan een paar mensen vragen wat voor hun gezondheid is. Je zult op dat moment allemaal verschillende antwoorden krijgen.

Veel mensen zien de definitie van gezondheid als het niet ziek zijn. De afwezigheid van ziektes vinden velen mensen al dat het de betekenis is van gezond. Maar ondanks dat veel mensen het zo zien zijn er toch vele discussies tussen mensen over wat gezondheid nou echt is.

Weet jij veel van dit onderwerp af? Schrijf dan ook een gratis blog.

Soorten gezondheid

Je zou de gezondheid van de mens ook kunnen onderscheiden in twee delen. Het eerste deel is dan het deel van de gezondheid van het lichaam en het tweede deel de gezondheid van de mens zelf, dus hoe jij je zelf voelt.

Het lichaam is dan gezond als het gewoon zonder afwijkingen zijn werk kan verrichten. Daarvoor heb je genoeg vitamine inname nodig per dag. Als je niet genoeg vitamine inname zou krijgen zou het kunnen zorgen voor een afwijking in het functioneren van het lichaam.

Ook heb je daarbij voldoende voeding nodig. Het lichaam zal er dan zelf voor moeten zorgen dat de afvalstoffen het lichaam verlaten zodat dat verder ook geen probleem is. Als dat allemaal in orde is zou je dus kunnen zeggen dat het lichaam gezond is.

Je zou kunnen zeggen dat de mens zelf gezond is wanneer hij zich prettig voelt met hoe alles verloopt. En hij zich veilig voelt. Het belangrijkste hierbij is dan dat je voldoet aan de basisbehoeften en je sociale contacten hebt.

Gezondheid definitie

De WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) heeft een definitie gegeven aan gezondheid. Hun definitie voor gezondheid is: “Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijk gebreken.

” Zij zeggen hier dus dat je pas gezond bent als er helemaal niks aan jou mankeert. Je bent dus een soort ‘’perfect persoon’’. Dat is natuurlijk niet mogelijk. Dat komt doordat er altijd wel iets is waardoor je gebreken hebt.

Iedereen heeft namelijk wel een keer ergens last van, dus als wij deze definitie van gezondheid als de echte betekenis zouden erkennen betekent dat dus dat er niemand is die gezond zou kunnen zijn. Dit is ook niet de echte officiële definitie van gezondheid, omdat er hierbij veel verschillen zijn. Dat komt door de verschillende culturen, religies en de wetenschap.

Psychische gezondheid

Onder gezondheid valt natuurlijk ook het psychische gezondheid. Psychische gezondheid betekend vooral dat jij weet hoe je met je emoties en andere mensen moet omgaan. Als iemand bijvoorbeeld depressief is dan is die persoon niet psychisch volledig gezond.

Dat komt omdat depressie niet fysiek is maar mentaal. Het is iets hoe jij je zelf voelt. Als jij een persoon bent die juist altijd heel erg positief kijkt naar het leven, geniet van de dingen die jij doet en barst van het zelfvertrouwen ben jij dus een persoon die psychisch gezond is.

Bij psychisch gezondheid gaat het er dus vooral om hoe jij jezelf voelt en niet hoe andere jou zien. Een heel belangrijk deel dat onder de gezondheid valt is het eetgedrag en beweging. Het is natuurlijk niet helemaal gezond als iemand de hele dag door alleen maar chocola zou eten en op een dag helemaal geen lichaam beweging krijgt maar het is ook niet gezond als je heel weinig zou eten.

Gezondheid en bewegen

Het is belangrijk dat je gevarieerd en niet te ongezond eet. Je hoeft dan niet per se elke dag alleen maar groente te eten. Een snoepje kan er wel een keer bij, wel met mate. Zorg ervoor dat je je eetgedrag onder controle kunt houden. Het is wel van belang dat je regelmatig eet en geen maaltijden overslaat.

Je lichaam heeft eten nodig om goed te kunnen functioneren. Fruit is ook een goede vervanging voor snoep. Er zijn veel verschillende fruitsoorten het is dus niet zo dat je elke dag een appel moet eten. Wissel af en blijf vooral in beweging. Dit is ook een manier dat jij je gezonder zou kunnen voelen, omdat je hierdoor ook meer energie hebt.

Iedereen hecht dus een andere waarde aan gezondheid en er is dus niet één betekenis voor gezondheid. Het is belangrijk dat jij jezelf gezond voelt, want dat is waar het allemaal nou eenmaal om draait.

Gezondheid tips

Vond je dit nou een leuk blog en zou je misschien meer van dit soort blogs willen lezen? Kijk dan vooral op blognederland.nl. hier vind je namelijk de beste en de leukste blogs van Nederland!

Geef een reactie

Chronische ziekte

Chronische ziekte

How to blog

How To Blog?