in , ,

Geheimen van een goede relatie

Wat is nou eigenlijk het geheim tot een goede relatie?

relatie

Relaties

In dit blog vertel ik je alles over relaties. We gaan het hebben over hoe je een goede relatie krijgt, welke verschillende combinaties zijn van een relatie en hoe je je moet gedragen in een relatie, denk bijvoorbeeld aan dat je eerlijk moet zijn en veel moet praten.

Wat is nou eigenlijk het geheim tot een goede relatie?

De perfecte relatie met iemand. Dromen we daar wel allemaal wel niet een beetje van? En zouden we daar ook alles aan doen om een perfecte relatie te kunnen gaan realiseren? Wat is er eigenlijk allemaal voor nodig om van zo een perfecte band te spreken? De betekenis van perfecte liefde is verschillend van persoon tot persoon, maar wat is dan nou precies het geheim tot een goede, en dus standvastige relatie?

Het is een combinatie van verschillende elementen

De perfecte liefde en de meeste gedroomde verbintenis, hangt af van verschillende elementen af. Toch is het vooral een mix van bijvoorbeeld: vriendschap, liefde en affectie. De ideale liefde is een overzicht. We zouden wel kunnen bedenken wat ideale relaties of liefde wel inhoudt, maar uiteindelijk is het best wel onbereikbaar. De liefde is een kunst van compromissen sluiten met je partner. Om een relatie met je partner een kans te geen moeten we veel tijd en geduld geven.

relatie beginnen

Je kunt veel bereiken met praten

Er is eigenlijk geen manier om die ideale relatie te krijgen. Maar we kunnen wel proberen zo dicht mogelijk te komen. Hoe iemand van een ideale partner droomt hangt per persoon af. Sommige partners leven lang en zijn erg gelukkig met elkaar, en bij de ander gaat het allemaal heel moeilijk en misschien lukt het hun ook helemaal niet.

Een oude legende zegt dat we niet zouden mogen gaan slapen als we niet de meningsverschillen van de vorige dag hadden besproken en opgelost hadden. Hier zet wel een wat waarheid in maar er is zeker echt veel meer nodig om een perfecte partner te krijgen. Misschien kan de wetenschap hierbij wel helpen.

In het liefdeslaboratorium

John Gottman is een Amerikaanse psycholoog die zeker weten wereld beroemd is op het gebied van het onderzoek naar wat je nou wel en wat je nou niet moet doen in een relatie. Tijdens zijn onderzoeken, volgt hij meerdere partners jarenlang in hun eigen manier, en dat allemaal vanaf het begin van hun relatie dat het helemaal slecht loopt in de relatie. Elke keer doen er ongeveer duizend partners mee met Gottman’s onderzoeken.

Het liefdeslaboratorium van John Gottman is een heel normaal appartementje, compleet met zicht op een park. De partners die mee doen aan het onderzoek doen zoals ze altijd doen in het dagelijkse leven. Maar alles wordt bij hun opgenomen zoals hun gesprekken en hun lichamelijke reacties zoals hun hartslag. Alles wordt gemeten met speciale sensoren die alles registreren. Hiermee probeert de wetenschapper te ontdekken wat het geheim is van een geslaagde relatie.

Proberen zoveel mogelijk van elkaar te leren

We kunnen pas echt van geluk spreken in een relatie als je zoveel mogelijk van elkaar te weten komt en alle belangrijke gebeurtenissen uit elkaars leven te kennen. Je zou moeten weten wat je partner allemaal belangrijk vind, wat je partners dromen allemaal zijn en weten wat je partner wel of niet wilt.

De romantiek zit ook in de aller kleinste dingen

Het geheim achter perfecte relaties zit helemaal niet in de meest wereldschokkende dingen, in dure cadeaus, eigenlijk. Romantiek betekent helemaal niet dat je altijd moet gaan eten bij een kaarslichtje. Je kunt ook met je partner lekker op vakantie gaan met ze tweetjes. Dat mag allemaal natuurlijk wel. Bijvoorbeeld een knipoog of een schouderklopje zijn ook allemaal romantisch en het zijn gebaren van begrip en verstandhouding

Probeer zoveel mogelijk met je partner te beslissen

Om een relatie alle kans te geven op slagen, moet je je partner regelmatig uitleggen hoe belangrijk hij/zij voor je is, en dit is goed voor jezelf en voor de relatie. In relaties die in balans zijn neemt niemand alle belangrijke beslissingen in het huis.

De beslissingen horen nadat je hebt overlegd met je partner genomen. In een relatie hoort niemand zich uitgesloten te voelen. Beide partners hoort daarbij zijn eigen mening te uiten in een beslissing. De man zal waarschijnlijk wel wat moeite hebben om de invloed van zijn partner over te nemen zonder tegenspraak.

Communicatie helpt hier heel erg goed bij. In soortgelijke problemen is het erg belangrijk dat we aanvoelen dat we worden gerespecteerd. In een relatie moet je je partner ook de vrijheid gunnen waar hij om vraagt om zichzelf te blijven, waardoor wijzelf ook steeds goed in ons vel voelen.

Geef een reactie

natuur

Hoe redden we de natuur?

game maken

Beste tips om zelf een game te maken