in

Franse Bulldog

Het karakte van de franse bulldog

Franse bulldog

Geschiedenis van de Franse Bulldog

De vraag over wanneer, hoe en of waarom de Franse Bulldog is ontstaan kan niet met 100% beantwoorden. Je kunt wel bijna met zekerheid zeggen dat de Engelse Bulldog een deel heeft toegevoegd bij het maken van de Franse Bulldog. Er zijn meerdere boeken geschreven over hoe het ras is ontstaan van de Franse Bulldog.

Na het jaar 1820 werden de hondengevechten steeds minder populair rond het volk en daardoor werd de Bulldog een hond voor de familie, en daardoor werd de Bulldog steeds gekruist tussen andere, veel kleinere rassen, zoals de terriër. En door die kruisingen kwam er een nieuw ras die klein maar sterk was en zich ook gemakkelijk liet ging verzorgen door huishoudens.

De nieuwe kruising, die ook wel de Engelse toy-bulldog genoemd werd, ze hadden puntige oren. Nadat de arbeiders werden vervangen door machines, moesten de arbeiders ergens anders werk gaan zoeken, daardoor gingen veel arbeiders verhuisden naar het noorden van Frankrijk en ze namen ook hun gekruiste honden mee.

Heb jij een Franstalige Bulldog? Deel dan je foto’s of mening in een gratis blog!

Achtergrond van het ras

In Frankrijk werd de honden nog meer gekruist met de terriërs en daardoor kreeg de Franse Bulldog de oren die altijd omhoog staan. Deze gefokte hondensoort werd weer terug naar Engeland teruggevoerd en ze werden daar weer meteen extreem gewild, en daardoor werden ze snel benoemd als de Franse Bulldog door de kennelclub.

Andere mensen zeggen dat het rare lichaam / hoofd van de Franse hond er voor zorgde de hondensoort heel erg populair werd in Frankrijk. Ze denken ook dat het vooral kwam aan hun oren die eruit zien als vleermuisoren, die werden ook wel de tulporen genoemd.

Door de hond te fokken met bepaalde andere soorten betekende dat de recente bulldog eruit kwam. Waarschijnlijk kwamen ook de Mopshond en de Belgische Griffon in de kruisingen van pas. Na de populariteit in Frankrijk kwamen ook de landen zoals Engeland en Amerika aan de beurt.

Franse bulldog pups

Fokkers en puppies

En een andere mening komt van een erg beroemde hondenexpert die zijn mening heeft geuit aan het begin van de eeuw. Zijn naam is Paul Megnin en hij zei dat hij het mee eens was met de theorie dat er vroeger bij de slagers, die hun bedrijf hadden in Parijs, altijd al bulldogs hadden.

Ongeveer het jaar 1870 werden de Bulldogs vervangen met Terriër-Boules honden, je moet deze honden niet in de war gaan raken met de Bulterriërs. Dit hondensoort was redelijk klein, maar ze waren erg gespierd met ronde oren en staarten, daarbij vertoonde het hoofd van deze hondensoort een vergelijkbare verhouding met de huidige Franse Bulldog en hun taak was vooral om de ratten te verjagen. Omdat de hond werd gekruist met de Engelse toy-bulldog en waarschijnlijk werd ook de mopshond daarbij gebruikt werd ongeveer in het jaar 1870 de Franse bulldog geschapen.

Je kunt hieruit zien dat het niet 100% zeker is waar de Franse bulldog nou vandaan komt wat er wel te zeggen valt is dat de recente Bulldogs het resultaat is van alle kruisingen.

De Bulddogs werden eerst vooral gebruikt voor hondengevechten. Bijvoorbeeld in Spanje lieten ze de Franse Bulldog achter een stier aan rennen. Als het dan uit de hand ging dan ging de Franse Bulldog ingrijpen, ze gingen dan helpen door aan de ballen van een stier te gaan bijten en dan dat zolang doen tot dat de stier opgeeft. Op dit moment wordt de Franse Bulldog gebruikt als een huishond. Niet zo spannend dus.

Eigenschappen en het karakter Franse Bulldog

De Franse Bulldog heeft misschien wel voorouders die heel stoer waren, maar nu is de Franse Bulldog een van de meest trouwste en gevoeligste hondenras die er is. De hond wil graag altijd zo vriendelijk en zo dicht mogelijk bij zijn baasje zijn.

Als er oudere mensen rond de Franse Bulldog zijn dan blijft hij erg rustig. Maar ook al kan hij erg rustig zijn maar de Franse Bulldog speelt ook nog steeds heel graag spelletjes met kinderen hij is nooit gemeen tegen gasten die langs komen: hij zal ze gaan volgen en ook gaan knuffelen. Het is een erg leuke en gezellige hond die in je familie past, sinds de Franse Bulldog van kinderen houdt.

De Franse Bulldog is erg loyaal, erg slim, erg rustig rond mensen en ze zijn erg aanhankelijk van hun baasjes. Dit zijn allemaal kenmerken die bij een grote hond hoort, maar zit in een kleine hond.

Geef een reactie

recepten mosselen

recepten mosselen

Ijsland hond

IJslandse hond