in

Eenzaamheid ouderen

Eenzaamheid ouderen

Eenzaamheid ouderen

Wat is het eenzaamheid ouderen probleem? In een tijd waarin het communiceren met een vriend of familielid aan de andere kant van het land niet meer dan een paar klikken van een muis kost, of een paar tikken op een mobiel scherm, geeft onderzoek aan dat we als samenleving meer eenzaam zijn dan we ooit zijn geweest. Misschien voelt geen enkele andere leeftijdsgroep de scherpe angel van eenzaamheid meer dan ouderen.

Eenzaamheid ouderen: Achtergelaten senioren

Hier zijn enkele van de meer recente bevindingen met betrekking tot eenzaamheid ouderen onder de Amerikanen.

  1. 18 procent van de ouderen woont alleen, terwijl 43 procent aangeeft zich eenzaam te voelen op een regelmatige basis, volgens een onderzoek uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Californië, San Francisco (UCSF).
  2. Eenzame senioren hebben meer kans om te weigeren en sneller te sterven. Het bovengenoemde UCSF-onderzoek toonde ook aan dat mensen van 60 jaar en ouder die aangaven zich eenzaam te voelen een toename van 45% van hun risico op overlijden zagen. Geïsoleerde ouderen hadden ook een 59 procent groter risico op mentale en fysieke achteruitgang dan hun meer sociale tegenhangers.
  3. 1 op de 7 mensen met de ziekte van Alzheimer woont alleen, volgens een recent uitgebracht rapport van de Alzheimer ‘s Association.
  4. Eenzaamheid is besmettelijk. Oudere volwassenen die zich eenzaam voelen, zijn meer geneigd zich te gedragen op een manier waardoor andere mensen niet bij hen in de buurt kunnen zijn. Psychologen van de Universiteit van Chicago die gegevens analyseerden uit de Farmingham Heart Study, een langdurig, doorlopend cardiovasculair onderzoek, vonden dat solitaire senioren de neiging hebben zich verder te isoleren door mensen weg te duwen en geen pogingen te doen om met anderen in contact te komen.

De grootste verassing voor eenzaamheid ouderen

Twee derde van de oudere volwassenen in de UCSF-studie die zeiden dat ze eenzaam waren, waren getrouwd of woonden samen met een of andere partner. Deze bevinding geeft geloof aan het geloof dat het niet gaat om het aantal relaties dat je hebt – het gaat erom hoe zinvol ze zijn.

Waarom zijn oudere volwassenen zo eenzaam?

“Ze zijn eenzaam omdat ze alleen zijn” is de oprechte reactie van T. Byram Karasu, MD, voorzitter van de psychiatrie en gedragswetenschappen aan het Albert Einstein College of Medicine. “Zij (de senioren) worden in verpleeghuizen, begeleidende woongemeenschappen etc. geplaatst.

Dat zijn totaal desoriënterende ervaringen. Zelfs wanneer ze worden opgevangen door mantelzorgers, zegt Karasu dat er vaak weinig aandacht is voor een diepe, boeiende communicatie tussen een senior en de rest van het gezin.

De link van eenzame ouderen naar de buitenwereld

De heer Smith, winnaar van de verzorger van het jaar 2012, voelt zich optimistisch dat er veel dingen kunnen worden gedaan om deze situatie recht te zetten. “Het is zo gemakkelijk om eenzaamheid te bestrijden bij ouderen, maar zorgverleners moeten bereid zijn om op te staan ​​en het voor elkaar te krijgen”, zegt ze. Hier zijn een paar manieren waarop je eenzaamheid kunt verlichten bij je bejaarde geliefde.

Luister en observeer

“We luisteren vaak niet genoeg naar de mensen van wie we houden”, klaagt Tina Tessina, psychotherapeut en auteur van ‘De tien slimste beslissingen die een vrouw na veertig jaar kan maken’.

Volgens Tessina zegt ‘iets oprecht zeggen is een geschenk dat je vanuit je hart kunt geven’. Door een senior aan te moedigen om zichzelf te uiten, kun je ontdekken welke interesses en passies sluimerend liggen, wachtend om opnieuw te worden aangemaakt in je geliefde.

“Je moet echt diep graven en uitvinden wat hun interesses waren en hen zover krijgen dat ze die vergeten activiteiten proberen te ontwaken,” zegt Smith.

Ontwikkel een strategie om afzondering te verkomen

Zodra u weet wat uw geliefde graag doet, kunt u deze informatie gebruiken om een ​​persoonlijk plan voor de uitroeiing van eenzaamheid voor hen te ontwikkelen. Smith noemt enkele eenvoudige voorbeelden van haar eigen ervaringen als verzorger: terwijl hij zorgde voor een ouder echtpaar dat weigerde hun huis te verlaten, ontdekte Smith dat ze het heerlijk vonden om te koken en te tuinieren.

Dus vroeg ze wat het lievelingseten van het paar was, kookte ze en nodigde een paar mensen uit die ze naar het huis hadden vertrouwd voor een etentje. Omdat beide echtgenoten niet naar buiten konden gaan om te tuinieren, bracht Smith de flora naar binnen en hielp ze hen de uitgebreide collectie tuinhandleidingen te herontdekken die ze vergeten waren.

Terwijl hij zorgde voor een boze 91-jarige man die terughoudend was om te communiceren, ontdekte Smith dat hij een passie had voor zingen en fotografie. Toen hij op een dag met hem door de hal liep, begon ze een paar maten “Let Me Call You You Sweetheart” uit te rekken. De man antwoordde door samen met haar te zingen en gaf met tegenzin toe: “Je bent OK.” Tegenwoordig zingt hij voor de gemeenschap en maakt deel uit van een club van gepensioneerde fotografen waarmee Smith hem heeft geholpen.

Laat ze je leren

Smith moedigt zorgverleners aan om contact te maken met hun dierbaren door hen een deel van hun enorme hoeveelheid zuurverdiende kennis aan jou te geven. “Ik leer elke dag iets nieuws omdat ik door de beste word onderwezen,” zegt ze.

De sleutel is om de passies van de senior het lesplan te laten begeleiden. Als je bijvoorbeeld zorgt voor je moeder die graag borduurt, vraag haar dan om je te leren hoe je het moet doen.

Dit heeft niet alleen de potentie om een ​​geweldige hechtingservaring te zijn, het kan ook een beetje balans toevoegen aan de ouder-kind-dynamiek die mogelijk is gekeerd toen je voor haar begon te zorgen. Eenzaamheid ouderen kan simpel worden opgelost! Samen staan wij hierin sterk.

Overbrug de generatiekloof

Volgens Smith kunnen zorgverleners een vitale rol spelen bij het bevorderen van een relatie tussen een senior en hun jongste familieleden. Te vaak zegt ze dat kleinkinderen hun grootouders zien als gek of saai, wanneer ze hun ouders als bronnen van wijsheid moeten beschouwen.

Probeer manieren te verzinnen om de oudste en jongste generaties van uw gezin te helpen samen tijd door te brengen. “Dat is een afwezigheid in zoveel oudere huizen, ze moeten verhalen delen, er is een schat aan kennis die kan worden doorgegeven aan de jongere generatie,” zegt Smith. Karasu wijst er ook op dat senioren het potentieel hebben om veel bij te dragen aan hun families, als ze verloofd blijven.

Hij zegt dat dit dubbel belangrijk is in het licht van het feit dat onderzoek heeft aangetoond dat een niet-gerangschikte oudere volwassene een veel snellere cognitieve achteruitgang zal ervaren dan een senior die mentaal gestimuleerd wordt door interacties met andere mensen.

Het is de gedachte die telt

Nog een advies van de profs: dring er bij andere gezinsleden op aan om contact te maken met een oudere geliefde. Het hoeft geen groots, tijdrovend gebaar te zijn. Iets zo eenvoudig als het sturen van een kaart, het afleveren van een klein cadeautje van hun favoriete eten, of het een paar keer per week 30 minuten bellen, kan een heel eind betekenen om een ​​senior geliefd en verbonden te voelen met de rest van het gezin.

Eenzaamheid ouderen

Geef een reactie

Afslankpillen

Afslankpillen

Vetverbranders

Vetverbranders