in , , ,

Dit ben ik, BritishNaija!

Nigeria

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw als het gaat om bloggen en zal dus eerst even iets over mijzelf vertellen.

Ik ben geborene engelse, ben opgeroeid in duitsland en woonde vanaf mijn tienerjaren in Nederland.

Ja, ik schreef inderdaad “woonde”, dit vanwegen het feit dat ik vorig jaar mijn spulletjes heb gepakt en verhuit ben naar Nigeria…!

Nu vraag jij je zeker, net als ale anderen, waarom Nigeria? Ken je het progamma “Grenzenloos verliefd”? Ja, okay nou ik deed dan niet mee aan het progamma, maar ik ben wel degelijk mijn grote liefde achterna gegeaan.

Leren kennen heb ik mijn Man in Nederland en wijs meer dan een jaar samen voordat hij ineens terug naar nigeria moest. dit niet vanwegen een afgelopen visa of iets, maar vanwegen het trieste feit dat zijn Vader overleden was.

Nu werkt het in Nigeria net als bij het koniklijk huis, de oudste zoon erft alles. Mijn man is de oudste zoon en heft zodoende het bedrijf van de vader overgenomen. Ook heeft hij de titel als Chief geerfd, dit is een soort prins of burgermeester. Helemaal weet ik niet precies hoe ik het moet uitleggen. Het kwam er wel allemaal op neer dat mijn man, toen nog vriendje, nu veels te veel verantwoordelijkheden in Nigeria had en dus niet terug naar Nederland kon komen. Het moment dat ik dit realiseerde was erg zwaar voor mij en had het voor een korte tijd het contact met hem verbroken. Ik dacht bij mezelf dat het beter was om hem gewoon te vergeten en om verder te gaan met mijn leven, maar dat kon ik niet. Er ging geen dag voorbij dat ik niet aan hem dacht.

Uiteindelijk ben ik toen vorig jaar Mei naar nigeria gegaan om voor mijzelf te kijken wat ik nou precies wou. Ik wist dat als ik met hem wou blijven dat ik dan daarheen zou moeten verhuizen en ja dan moet je natuurlijk wel even bij jezelf kijken of je dat dan ook zou kunnen. Ik dacht bij mezelf dat als ik het niet kan dan heb ik het tenminste wel geprobeerd en zou ik dan misschien wel gewoon met hem kunnen afsluiten.

Wonder boven wonder was ik heel snel niet alleen verliefd op hem maar ook on het land. Nigeria is zo mooi en de mensen zijn zo vriendlijk, gewoon een heel andere wereld dan hier.

Toen hij mij uiteindelijk te huwlijk vroeg, was het voor mij geen nadenken meer en floepte het “ja-woord” sneller uit mijn mond dan ik had verwacht. Eind oktober vorig jaar had ik al mijn spullen vanuit nederland naar nigeria gestuurd en was het ook tijd voor mij om  een ieder gedag te zeggen.

 

zooooo, ik denk dat was wel even genoeg als basis informatie, ik zal snel weer verder gaan met hoe mijn eerste paar maanden in nigeria zijn verlopen.

PS: reacties zijn altijd welkom 😉

Nigeria

Een reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Doe jij wat je het liefste wilt ?!

De Waarom Vraag