in

Een boek schrijven in 7 stappen

7 tips voor het schrijven van boeken

boeken

Boeken schrijven: 7 tips

Boeken zien we overal. Ze zijn heel erg belangrijk voor onze samenleving. We leren ten slotte van boeken. Het is een manier om indirect met mensen te praten. Alle slimme geleerden hebben een boek met hun onderzoeken. Ook krijg je vak school boeken waar je uit kunt leren. Niet alleen leren we uit boeken we lezen ze ook voor amusement. Dit is een primitieve manier van amusement. Sinds het schrift worden er al boeken voor amusement geschreven. Het is de voorganger van de film die we nu kennen. Nu we iets van boeken weten willen we nu natuurlijk ook weten hoe je een boek het best moet schrijven. We gaan hier stap voor stap uitleggen hoe je een boek kunt schrijven. Dit zal wel variëren van wat voor soort boek je van plan bent om te gaan schrijven want een historisch boek en sprookjes boek zien er natuurlijk heel erg anders uit. Zo moet je een boek over het algemeen maken.

Stap 1:

Voor elk boek is eerst een idee nodig. Je moet beginnen dus met het maken van een idee. Ik weet dat het niet altijd even makkelijk is. Veel schrijvers zijn hier soms jaren mee bezig. Dus maak je maar geen zorgen als jij geen raad weet. Een handig idee is het maken van een mind map. Zo kan je snel en overzichtelijk ideeën op te doen.

Stap 2:

In elk boek zijn er personages. Je gaat nu een soort familie boom maken met alle personages en hun functie maken. Hier kan je dus makkelijk en overzichtelijk zien wie welk rol zal krijgen in je boek. Ook moet je ruimte over laten, want meestal komen er wat extra personages bij het schrijven van je boek. Ook is het handig om iets te vertellen over die personages. Zo kan je ze goed beschrijven in het boek. Ook is een tekening handig vooral als je het boek van plan bent om te illustreren.

Stap 3:

Je hebt nu een idee en personages. Hoe je makkelijk van idee tot boek gaat is een verhaal er van maken en die straks gedetailleerd aan gaat voegen. Het hoeft niet al te lang 1000 woorden is al voldoende. Je moet dit niet af gaan raffelen want dit is de basis van het boek. Zorg dat je in ieder geval alle belangrijke dingen gaat beschrijven.

Stap 3:

Het indelen van logisch hoofdstuk volgorde. Dit is belangrijk want dan kan je de hoofdstukken in gaan vullen met woorden als ze erg kort zijn. Zo zal je dingen makkelijker bij kunnen bedenken.

Stap 4:

Het schrijven van het boek. Dat je aan het einde lees je alles eventjes goed door en verbeter hier en daar wat dingen zorg dat je het goed doet want dit is een van de laatste kansen om dingen te gaan verbeteren.

Stap 5:

We gaan nu een overtuigend verhaal maken voor de achterkant van het boek. Ik zeg overtuigend verhaal expres want je moet mensen overtuigen om het boek te kopen maar het verhaal niet te erg gaan verklappen. Dit is altijd wel moeilijk.

Stap 6:

We hebben het boek nu klaar. Dit is de tijd waar je illustraties gaat maken. Als jij zelf niet kunt tekenen, vraag het dan aan iemand anders. Illustraties maken elk boek leuker. Ook voor oudere mensen. Zo kunnen ze een beetje een idee krijgen hoe jij iets ziet.

Stap 7:

het vinden van een uitgever. Je moet altijd een uitgever hebben zo kan je gemakkelijk je boeken verkopen. Het internet is ook een mooi plek om te beginnen maar dan krijg je er geen geld voor.

boeken lezen

Informatieve boeken moet je anders maken. Als je dat wilt weten zoek het dan eventjes op maar de stappen zijn bijna hetzelfde alleen je maakt geen idee voor een verhaal maar een idee hoe jij jou onderzoek gaat verwerken in het boek.

Dus je weet nu hoe jij een mooi boek kunt gaan schrijven. Je kunt lekker aan de slag gaan. Alles wat je nodig hebt hiervoor is een computer, het kan ook met pen en papier alleen het veranderen van dingen is wat lastig. Heb jij nou wat tips hoe je een boek kunt schrijven of je wilt wat informatie kwijt dan kan je altijd alles kwijt op blognederland.nl de beste blog site van Nederland. Je kunt gratis een account aan maken en blogs uploaden. Mensen kunnen gelijk tips en tops geven. En jij kunt ze makkelijk en overzichtelijk zien. Veel blog plezier.

Geef een reactie

beste boeken

De geschiedenis van het boek

trends 2017

Modetrends van 2017