in , ,

Bloggen

Tips: Bloggen hoe begin je?

bloggen

Bloggen

Tegenwoordig beginnen veel mensen een blog. Het internet is een eenvoudig medium om een boodschap naar buiten te brengen. Toch komt er een hoop bij kijken als u uw blog een succes wilt laten zijn. U wilt natuurlijk dat uw artikelen door geïnteresseerden worden gelezen en wellicht zelfs worden gedeeld. Met bloggen starten, doet u dan ook niet zomaar.

Het is belangrijk om na te denken over wat u wilt bereiken en hoe u dat gaat doen. Wat is het doel van de tekst die u schrijft en hoe gaat u te werk? Schrijft u informeel of formeel, voegt u afbeeldingen toe of niet en start u een eigen website of niet?

Alle antwoorden op deze vragen kunt u vinden op onze website. Wilt u een blog schrijven, dan kan deze zelfs gepubliceerd worden op Blog Nederland! Wij geven u een platform en zorgen ervoor dat uw artikel vindbaar is.

Maak hier alvast je eigen eerste blog gratis aan! 

Bloggen betekenis

Bloggen, wat is dat? Om te begrijpen wat het inhoudt, beginnen we met een uitleg van het blog. Het woord blog is een afkorting van weblog en werd ten tijde van het vroege internet gebruikt als een digitaal dagboek. Dagelijkse bezigheden, gedachten, alles werd gedeeld.

Tegenwoordig heeft het blog zich ontwikkeld tot vele andere dingen. Het wordt gebruikt voor marketingdoeleinden, als manier om geld te verdienen of gewoon om uw kennis en passies te delen met anderen. Een blog is daarnaast een middel om regelmatig nieuwe content op een website te plaatsen. Dit kan meerdere keren per dag zijn, maar ook elke dag of zelfs wekelijks.

Daarbij is het belangrijk om een vaste regelmaat aan te houden. Op die manier weten lezers wat ze kunnen verwachten en wanneer ze terug moeten komen. Plaatst u regelmatig blogs op uw website? Dan wordt er geblogd en spreken we over u als blogger.

Bloggen beginnen

Een blog opzetten, is in principe heel gemakkelijk. Er zijn genoeg mogelijkheden om een eigen website te maken of een bestaand systeem te gebruiken voor het plaatsen van uw blogs. Maar wellicht is dit helemaal niet nodig. Onze website dient als platform voor beginnende bloggers.

Op die manier kunt u beginnen met het schrijven van blogs om eens te kijken of het wat voor u is. Ook kunnen we u helpen waardoor u meer leert over het hoe en wat. Daarnaast kunt u ook nog eens gratis bloggen. U heeft geen eigen domeinnaam nodig en kunt toch uw blogs plaatsen.

U kunt dus meer tijd besteden aan het artikel zelf. Dit is belangrijk, omdat er ontzettend veel blogs zijn waar mensen uit kunnen kiezen. Kiezen voor een uniek uitgangspunt kan het verschil maken. Doe dus eens wat onderzoek naar bestaande blogs om te kijken wat er mist.

Bloggen leren

Voordat u begint met bloggen maken, is het handig om voor uzelf op papier te zetten waar u over wilt schrijven en hoe u dat over wilt brengen. Qua onderwerpen ligt de wereld voor u open. Daarbij is het belangrijk een uniek uitgangspunt te hebben waardoor uw blogs zullen uitblinken.

Wellicht heeft u een goede schrijfstijl of maakt u mooie foto’s, of weet u veel van een onderwerp waar weinig leuke informatie over te vinden is. Wat u ook kiest, iemand die met passie ergens over schrijft, is altijd interessant om naar te luisteren. Schrijft u blogs voor uw bedrijf, dan is een formele schrijfstijl wellicht beter dan een informele.

Dit ligt wel geheel aan de doelgroep. Misschien schrijft u voor jongeren en kunt u zich zakelijk dan beter informeel uiten. Het op een rijtje zetten van deze kenmerken kan er dus toe leiden dat u een beter artikel schrijft.

Bloggen voor beginners

Bloggen over wat u weet, is altijd beter dan een oppervlakkig artikel met weinig nuttige informatie. Als beginner een blog starten, kan daarom nog wel eens een uitdaging zijn. Alle kennis die u heeft, kunt u niet zomaar op papier zetten.

U wilt een helder verhaal maken dat logisch is opgebouwd. Het is daarom altijd verstandig voor uzelf een heldere volgorde te maken van wat u wilt schrijven. Via onze website kunt u alle hulpmiddelen vinden die u nodig zult hebben.

Een bron aan informatie en tools waarmee u uw blog tot een succes maakt. Plan daarnaast van tevoren wat u wanneer zult gaan plaatsen. U moet immers regelmaat aanbrengen in het aanleveren van content. Heeft u een blog geplaatst en laten mensen reacties achter?

Ga dan met ze in gesprek! Zo bouwt u een band op met uw lezers en zal de kans groter zijn dat ze terugkomen.

Bloggen SEO

Een andere belangrijke factor wanneer het gaat om het aantrekken van nieuwe lezers, is de vindbaarheid van uw blog. Over het algemeen zullen mensen via Google zoeken naar de onderwerpen die ze interesseren.

Aan de basis van vindbaarheid ligt zoekmachineoptimalisatie (SEO). Onze medewerkers zijn experts op het gebied van SEO en zorgen er altijd voor dat uw blog zo goed mogelijk vindbaar is. De kans wordt op die manier een stuk groter dat mensen uw blog zullen vinden. Een belangrijk onderdeel van SEO is namelijk zoekwoordenonderzoek.

Er wordt onderzocht welke termen rondom een bepaald zoekwoord het vaakst worden gezocht. Door deze op slimme manier te gebruiken op de website en in de tekst, valt uw blog opeens een stuk meer op. Ook wanneer het bloggen zakelijk is, kan dit aanzienlijk meer klanten opleveren. Wilt u meer informatie over zoekmachineoptimalisatie?

Neem contact op met Internet Nederland. De zoekmachine specialist!

Bloggen website

Bloggen, hoe begin je nou eigenlijk? Het is een vraag die we graag voor u willen beantwoorden. Ook kunnen we u helpen met het maken van een begin. Ons platform is bedoeld voor mensen zoals u, die graag blogs willen schrijven maar niet helemaal weten waar ze moeten beginnen.

Bij Blog Nederland kunt u vrijblijvend uw blogs plaatsen en daarbij zeker weten dat deze ook daadwerkelijk gevonden worden! Zo hoeft u zich zelf niet bezig te houden met het maken van een website en het optimaliseren van de vindbaarheid. Onze expert publiceren uw content op onze website zodat u daar geen omkijken naar heeft.

Uiteraard kunt u ervoor kiezen meerdere blogs op ons platform te zetten. We willen graag dat u de smaak te pakken krijgt! Bent u benieuwd naar meer informatie over ons bedrijf, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Geef een reactie

Admin

Geschreven door admin

Ik ben gek op bloggen! Vanwege deze reden bouwde ik een website die voor alle bloggers simpel te gebruiken is. Bij Blog Nederland komen je blogs altijd hoog in Google!

[g1_socials_user user="1" icon_size="28" icon_color="text"]
weblog

Weblog

blogger

Blogger