in , ,

Blog beginnen

Tips: hoe begin ik met bloggen

Blog beginnen

Blog beginnen

Wil je een eigen blog beginnen? Bloggen is als werkwoord niet meer weg te denken uit onze taal. Het is inmiddels een geaccepteerd fenomeen dat zich steeds meer ontwikkeld. Waar vroeger een blog diende als een digitale manier om de dagelijkse beslommeringen en gedachten vast te leggen, wordt het nu ingezet als marketinginstrument en manier om geld te verdienen. Maak hier meteen een gratis account aan om te kunnen bloggen! 

Geïnteresseerd door het succes van anderen, willen veel mensen een eigen blog beginnen. Maar wat komt daar allemaal bij kijken en wat vergroot de kansen op een succesvol blog? Blog Nederland wil mensen graag helpen bij het beginnen van een blog. Middels ons platform kunnen beginners hun blogs publiceren, zonder dat zij hiervoor kosten hoeven te maken.

Het is dus een uiterst handige manier om te bekijken of het bloggen iets voor u is. Daarnaast geven wij u tips en helpen wij u bij de vindbaarheid van een artikel. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Start hier met het maken van je eerste gratis blog! 

Een blog beginnen

Een blog beginnen, hoe doe je dat? Voordat u überhaupt begint aan het maken van een blog, is het wellicht handig om te weten wat het precies is. Blog is een afkorting van het woord weblog. In principe is het niets meer dan een digitaal logboek van datgene waar u zich mee bezighoudt.

Voorheen ging het meer om het vastleggen van gedachten en opinies. Momenteel vallen er steeds meer soorten blogs onder de noemer. De basis blijft hoe dan ook simpel. Op een blog wordt regelmatig nieuwe content geplaatst die vervolgens in omgekeerd chronologische volgorde op de pagina verschijnt. Nieuwe blogs zullen dus altijd bovenaan op een website staan.

Zo wordt het voor de lezer gemakkelijk om te zien wat er nieuw en ongelezen is. Plaatst iemand regelmatig nieuwe blogs, dan is deze persoon een blogger die aan het bloggen is. Blogs bestaan in allerlei vormen en maten.

Blog beginnen site

Een blog kan geïmplementeerd worden op een bestaande website of dienen als website op zich. Het ligt daarbij vooral aan het doel van schrijven, hoe het blog tot uiting wordt gebracht. Het blog kan namelijk voor verschillende en uiteenlopende doeleinden gebruikt worden.

Iemand kan een persoonlijke blog starten of juist zijn of haar bedrijf willen promoten. Er zijn dan ook talloze blogs over een eindeloos aantal onderwerpen. De truc is om een interessante invalshoek te vinden waardoor uw blog zal opvallen. Duik dus niet te algemeen in de kennis die u heeft, maar vind dat uitgangspunt dat uniek is.

Door te leren van het bloggen, wordt het steeds eenvoudiger te bepalen wat werkt en wat niet werkt. Daarbij kan het handig zijn om een stappenplan blog beginnen op te stellen. Wat gaat u schrijven en met welke regelmaat plaatst u iets? Op die manier heeft u een houvast.

Blog beginnen schrijven

Voordat u begint met bloggen, is het verstandig om voor uzelf eens te bepalen wat u met een blog wilt bereiken. Op die manier kunt u namelijk het blog op de juiste manier vormgeven. Een blog kan bestaan uit alleen tekst, of afbeeldingen en zelfs video’s.

Het kan een opiniestuk zijn waarmee u een discussie wilt uitlokken, maar ook bedoeld zijn om kennis te delen om te laten zien dat u verstand van zaken heeft. Wat is dus de doelgroep? Zijn het jongeren die een meer informele schrijfstijl leuk vinden om te lezen, of klanten die meer willen weten over wat er te kiezen valt op een bepaald gebied?

De keuze voor een bepaalde schrijfstijl maakt dat de blog interessant wordt voor een selecte groep lezers. Misschien kunt u eens naar voorbeelden zoeken van blogs die u goed vindt. Op die manier wordt een nieuwe blog beginnen eenvoudiger.

Succesvolle blog beginnen

Heeft u eenmaal de juiste toon te pakken? Dan wordt het de kunst om lezers te bereiken en uiteraard te behouden. Hierbij helpen wij u graag. Wanneer u uw blogs publiceert via onze website, zorgen wij ervoor dat deze zo goed mogelijk te vinden is door de doelgroep. Dit doen wij met behulp van zoekmachineoptimalisatie (SEO).

We doen dan ook onderzoek naar de zoekwoorden die door mensen het meest gebruikt worden. Wellicht wilt u een persoonlijke blog beginnen over uw hobby. Wij zoeken dan naar de termen die bij het onderwerp horen. Deze gebruiken wij dan wanneer we uw blog publiceren.

Op die manier wordt deze optimaal vindbaar via Google. Onze experts kunnen u dan ook helpen bij dit soort kwesties. Het moet voor iedereen mogelijk zijn om te beginnen met bloggen zonder dat zij tegen gehouden worden door deze zaken. Daarnaast kost het u helemaal niets!

Blog beginnen gratis

Ons blogger platform is namelijk geheel gratis. Dit doen wij om zoveel mogelijk mensen te stimuleren te beginnen met bloggen. Maakt u een eigen website, dan moet u rekenen op kosten voor webhosting en een eigen domeinnaam.

Dit kan nog wel eens voor veel mensen een hindernis zijn. Publiceert u uw blogs via onze website, dan wordt het een stuk eenvoudiger om erachter te komen of bloggen wat voor u is. Heeft u de smaak te pakken, dan mag u uiteraard vaker via ons een blog plaatsen.

Een blog beginnen, waarover? Het is geheel aan u op welke manier u te werk wilt gaan! Of u nu uw kennis wilt delen, een opiniestuk wilt maken of misschien een foto blog wilt opstellen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wilt u eerst meer weten over bloggen en wat daarbij verder komt kijken? U leest alles op onze website.

Blog beginnen tips

Een blog beginnen over datgene wat u interesseert, is uiteraard heel leuk! Toch is het verstandig om altijd eerst na te denken over wat u wilt bereiken met uw blog.

Uiteraard kunt u daarbij hulp krijgen van onze experts. Bij Blog Nederland zijn onze medewerkers bedreven in het bloggen en daarbij het optimaliseren van de vindbaarheid van blogs via Google. Ook daar kunnen we u meer informatie over geven.

Struin onze website eens af en bekijk waar u wellicht meer over wilt weten. U kunt natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen wanneer u vragen heeft. We staan altijd voor u klaar en willen u stimuleren om te beginnen met bloggen.

Begin gewoon een eigen blog op onze website en ervaar hoe simpel het is!

Geef een reactie

Admin

Geschreven door admin

Ik ben gek op bloggen! Vanwege deze reden bouwde ik een website die voor alle bloggers simpel te gebruiken is. Bij Blog Nederland komen je blogs altijd hoog in Google!

[g1_socials_user user="1" icon_size="28" icon_color="text"]
12 weken zwanger

12 weken zwanger

Blog maken

Blog maken