in ,

Afvallen

Kan ik twintig kilo afvallen?

Afvallen

Twintig kilo afvallen

Na een hoop grapjes en beledigingen is het tijd om te beginnen met afvallen. Mijn naam is Jeroen Pietersen en sinds enkele jaren ben ik tussen de 110 en 120 kilo. Mijn lengte is ongeveer 176 cm en ben 49 jaar. Tot mijn dertigste jaar was mijn figuur goed. Bijna dagelijks stond ik in de sportschool.

Wat ging er mis? Soms kunnen gebeurtenissen je even zwakker maken. Daarbij veranderde mijn dagelijkse manier van leven. Ik ging bijvoorbeeld samenwonen. Hierdoor gingen mijn aantal maaltijden per dag flink omhoog. Ook in de avond veranderde mijn eetpatroon.

Een lekker snack onder een leuke film. Erg gunstig voor je gewicht is allemaal niet. Gisteren zag ik mijn oude buurvrouw. Ze zei ‘wat zie er belabberd uit’. Sinds wanneer ben jij dik? De eerlijkheid van een vrouw van bijna 80. Wat moet je ermee? Het zette mij echter wel aan het denken.

Iedereen die wil schrijven over afvallen kan hier een gratis blog beginnen!

Waar ging het mis?

Enkele maanden geleden ben ik gestopt met roken. Ik was overigens daarvoor al te zwaar. Een aantal longonderzoeken verder besloot ik  op te stoppen. Destijds rookte ik ongeveer 2 pakjes per dag. Dan ben je eigenlijk continue aan roken.

Zelfs de slaapkamer was geen rookvrije zone. Onder het schrijven zie ik pas in hoe bizar het allemaal is. Waar ging het mis? Vroeger was ik juist zo gedreven. Deze mentaliteit zie ik alleen nog maar terug in mijn werk en feestmentaliteit.

Afgelopen jaren zijn de financiële zaken enorm toegenomen. Koken is veranderd in uiteten of bestellen. De vruchten van succes of mijn keiharde ondergang? Sinds die tijd zijn er wel minimaal dertig kilo bijgekomen. Laatste tijd stel ik mijzelf wel eens de vraag, was ik gelukkiger zonder geld?

Alles is anders

Geld heeft me in ieder geval een stuk luier gemaakt. Destijds pronkte ik met mijn lichaam in plaats van mijn auto. Natuurlijk is het fijn om je geld goed te verdienen. Maar wat heeft het mij allemaal gekost? De werk smoes gebruik ik nu al vele jaren. Ik heb toch helemaal geen tijd om te trainen.

Afvallen? Er staan veel belangrijke dingen op mijn wensenlijst. Natuurlijk heb ik wel geprobeerd om alles op te pakken. Maar de waarheid is dat ik geen doorzettingsvermogen heb op dit moment. Zo genaamd te moe van werken en alle problemen? In de avond mijn lekker hapjes gedag zeggen?

Dat kan toch allemaal niet. Toch is het zover beste lezers. Elke nacht zet ik een blog online over mijn ervaringen met afvallen. Het is de hoogste tijd!

Gedachtes

Vandaag heb ik het in ieder geval goed gedaan. Als ik dit elke dag zou doen dan vliegen de kilo’s er vanaf. Ik weet dat snel afvallen slecht is. Maar dat is veel eten en niet bewegen ook. Ik ken nou eenmaal geen middenweg. Het is gewoon alles of niets.

Op deze manier leef ik mijn hele leven. Ik ben nou eenmaal een type dat verslavingsgevoelig is. Ik ruil vaak de 1 voor de ander. Vroeger trainde ik uitzonder veel en tegenwoordig werk ik uitermate veel. Zo zijn er nog een aantal zaken waar ik later op terug zal komen.

Weet dat ik ondanks de grapjes tussendoor erdoor heen zit. Loop eigenlijk een beetje op mijn tandvlees. Het stoppen met roken maakt het er niet beter op. Zelfs in mijn relatie begin je langzaam de scheurtjes te zien. Iets wat vroeger tussen ons onmogelijk leek.

Wie ben ik eigenlijk?

Normaal schrijf ik over financiële producten en diensten. Een blogger van het eerste uur. In al mijn blogs probeer ik iets persoonlijks te verwerken. Vaak in de vorm van een mening. Dit keer is het echter anders. Ik merk dat het moeilijk is voor mij om hierover te schrijven. Afvallen door gezond te eten

Al een eeuwigheid heb ik niet meer gehuild. Ook heb ik mijn gevoelens over mij gewicht met niemand gedeeld. Het uiten van gevoelens zie ik vaak als zwakte en als onnodig. Maar waar blijft dan die frustratie? Is dat misschien de reden van mijn overgewicht?

KEen hoop vragen zo op een eerste dag.

Welke overwinningen heb ik vandaag 20-09-2016 behaald?

 • Geschreven over mijn gevoelens
 • Geen frisdrank of fruitdrankjes gedronken
 • Niet gerookt – scheelt bijna 50 sigaretten

Welke dingen gingen qua voornemen niet goed?

 • Helaas heb ik niet gelopen
 • Ook heb ik niet getraind
 • Nog niet gesproken met mijn vriendin

De zon gaat onder

Het is nu al vrij laat. Mijn slaapprobleem maakt het afvallen een stuk lastiger. Vaak zie ik het drie of vier uur worden. Toch wil ik dit soort problemen aanpakken. Over een half uur ga ik in bed liggen. Ook als ik niet inslaap val dan blijf ik in bed.

De afgelopen tien jaar werkte ik elke avond c.q. nacht. Daar ga ik mee stoppen vanaf morgen. Een goede nachtrust kan ik wel gebruiken. Het lijkt wel al een eeuwigheid geleden dat mijn geest volledig was uitgerust. Zelfs de afgelopen vakantie heb ik gewerkt of sommige plekken vermeden. Dat is de keerzijde van een dik lichaam.

Je loopt niet lekker rond op het strand of zwembad. Mentaal zijn dat soort momenten pitten. Volgende maand ga ik wederom op vakantie. Dit keer naar Spanje met allerlei zwemparadijzen. Alles voor de kinderen natuurlijk. Deze willen genieten en lachen in het buitenland. Natuurlijk doe ik dat voor ze.

Samen staan we sterk

Dit blog over afvallen komt eigenlijk te laat. Slank worden voor de komende vakantie is onmogelijk. Over een maand begint de zomervakantie. Ik zal moeten dealen met mijn situatie. Toch zal ik daar lichter en beter lopen dan als ik niet doe.

Tegen die tijd zal ik 10 kilo lichter zijn. Dat zijn resultaten die zichtbaar zijn. Dat vooruitzicht geeft mij dan weer een goed gevoel. Van de buitenkant ziet niemand mijn binnenkant. Een voordeel die ik veel te lang benut. Het is tijd om opener te zijn. Hopelijk helpen mijn blogs jou en mijzelf. Dat zou natuurlijk een prachtig iets zijn.

Eerste dag is verstreken

Het was een verschrikkelijk dag. Het begon allemaal al met het wegen en meten. Een moment die je liever vooruit wil spoelen. Even die confrontatie met jezelf. Ik probeerde er maar iets positiefs van te maken. De weegschaal toonde geen genade. 118 kilo schoon aan de haak.

Ik heb betere moment beleefd. Toch moest ik er mee dealen. Het was immers mijn eigen schuld dat het gewicht zo explosief was toegenomen. Het resultaat van amper bewegen en blijven eten. Toch is er iets in mij was positief is. Ik ben vroeger altijd een sport man geweest.

Waar is die gene gebleven? Ik weet dat hij nog ergens in mij zit. Hij zal van zich moeten laten horen. We gaan der namelijk voor. Het doel is 30 kilo afvallen in drie maanden. Met minder dan 10 kilo per maand nemen wij geen genoegen.

Dag 2 afvallen

De nacht was een zware. Ik lag nog wakker om een uur of twee. Mijn voornemen om te blijven is gelukt. Uiteindelijk ben ik toch in slaag gevallen. Dat afvallen valt me zwaarder dan verwacht. Ik weet alleen dat er geen keuze meer is. De kilo’s zullen er vanaf moeten vliegen aangezien ik amper eet. Op dit moment is dit mijn dieet voor de dinsdag:

 • Ochtend – volkoren pap met een beetje melk en water
 • Middag – soep met alle mogelijke groenten erdoor
 • Avond – Kip – Kip – Kip en nog eens kip.

Er bestaat een goede kans dat ik over een tijd kakel in plaats van praat. Het eten van kip zal nog een zware worden. Toch zal ik door moeten zetten. Het geeft mij veel kracht dat jij dit leest. Iets zegt me dat ik dit moet doen voor mezelf en alle lezers. Als mij dit lukt dan kan letterlijk iedereen het.

De middag breekt aan

Ik was van plan om elke dag bijna 10 kilometer te lopen. Zwemmen zou mijn alternatief worden. Toch zit ik al de hele dag op mijn achterste. Wel heb ik twee keer op het punt gestaan om het te doen. Beide keren begon het te regenen! Ook voel ik mij niet al te sterk.

Het afvallen verzwakt mijn lichaam aanzienlijk. Op zijn minst eet ik minder dan de helft als voorheen. Hoogstwaarschijnlijk zit ik op 25% van mijn oude calorieën per dag. Ook Cola heb ik van het menu geschrapt. Er is geen drankje die ik meer weet te waarderen. Gemaakt in de hemel! Toch zal ik het de komende drie maanden niet drinken. Wat moet ik eigenlijk allemaal laten?

 • Sigaretten zo een vijftig per dag
 • Cannabis ( 1 joint voor het slapen gaan)
 • De weekend borrels ( 10 borrels per weekend)
 • Mijn beste vriend Coca Cola (2 a 3 liter per dag)
 • Patat, Pizza, Brood en allerlei vette sauzen

Ik ben ik gewoon niet meer

Niets is meer hetzelfde. Op dit moment heb ik een wortel in me hand. Een alternatief op mijn koekjes en chocolaatjes. Waar ben ik aan begonnen! Mijn hele lichaam heeft er geen zin meer in het afvallen. Ik hoor hem roepen voed me! Ik wil echt eten! Je bent toch geen konijn!

Toch zet ik mijn tanden in dit oranje achtige ding. Eerlijk is eerlijk het is niet weg te krijgen. Het is verschrikkelijk voedsel. Ik kan mij niet eens herinneren wanneer groente op het menu stond. Dat zal ook de reden zijn waarom ik twee kinnen heb op dit moment.

Als ik een paar keer spring dan voel ik gewoon mijn buik schudden. Niet zoals Shakira in ieder geval. Het is tijd om in te grijpen. Alles zal aankomen op karakter. Iets wat een tijd gebruikt is voor de verkeerde dingen. Ik ga er gewoon voor!

Afvallen met minder avondeten

Jullie raden nooit wat ik heb gegeten vanavond? Precies, een overheerlijke kip. Wel wil even melden dat mijn vriendin heerlijk heeft gekookt. Ze is dan misschien geen keukenprinses maar ze doet wel der best. Dat wordt gewaardeerd. Dat gezegd te hebben blijft het lastig om niet “gewoon” te eten. De grootste grap is misschien nog wel het woordje normaal.

Want wat is dat? Mijn sauzen, aardappelen en lappen vlees? Of zijn groentes en fruit normaal? Je maakt jezelf een hoop wijs in de loop der jaren. Zo heb ik ook veel jonge mensen zien overlijden. Verschillende oorzaken. Van ziektes tot ongelukken.

Op deze mensen heb ik al 10 tot 15 bonusjaren. Ik ben er tenminste nog. Ook zeer sportieve mensen zien gaan. Dat beangstigd me af en toe wel. Stel je toch eens voor. Ik, rennend hier over de dijk en neervallen met een hartaanval.

Rijden zonder brandstof

Al een lange tijd is mijn kracht minimaal. Al enige tijd denk ik daar over na. Waar zal het vandaan komen? Op internet staan wel tientallen mogelijkheden. Toch komt een tekort aan vitamine wel naar boven. Gelukkig neem ik al enkele dagen diverse vitaminepillen.

Voor het afvallen gebruik ik verder niets. Geen pillen of andere wondermiddeltjes. Daar wil ik wel over een tijdje mijzelf ik gaan verdiepen. Want er schijnen meerdere producten het afvallen te stimuleren. Alle hulp is wat dat betreft welkom. Ik merk lichamelijk wel een aantal veranderingen. Zeker door het drinken van water. Mijn urine is dezelfde kleur als water.

Volgens bepaalde bronnen een goede stap. Ook wordt ik wakker met een gezond voelende mond. Geen rokershoesje of rot gevoel in de bakkes. Wederom een zeer positieve ontwikkeling. Kleine overwinningen heb je nodig in een oorlog die je tot op heden nog hebt weten te winnen.

Uurtjes voordat de nacht valt

Dit zijn over het algemeen mijn moeilijkste momenten. Ook ben ik amper van mijn bureaustoel afgekomen. Veel werk verzet maar de dagelijkse beweging is van de prioriteitenlijst afgehaald. Hoe komt dat toch? De regen mag toch geen excuus worden.

In Nederland moet je namelijk dealen met dat rotweer. Ik kan beter weer beginnen met zwemmen. Dan wordt je tenminste nat terwijl je zomers erbij loopt. Zwembroek aan en gaan met die banaan. Hopen dat je elke keer de overkant haalt. Het zou wat lullig zijn om gered te moeten worden. Al is die gedachte wel een aantal keer door mijn hoofd gegaan.

Net zoals nog 80 miljoen dingen. 1 gedachte heeft echter de overhand. Ik zal slank worden. Ongeacht te pijn, ellende of uitdagingen. Sterk zal ik zijn. Ben jij in gevecht? Of ga je binnenkort met afvallen? Laat dan een berichtje achter. Dat zou ik leuk vinden.

Iedereen slaapt

We zitten nu rondt middernacht. De gehele avond heb ik het moeten doen met een soepje. Overigens smaakte deze heerlijk. Honger maakt rauwe bonen zoet. Een toepasselijk spreekwoord op dit moment. Op de tv ging het net over lifestyle. De enige manier voor iedereen die wil afvallen. Je leven moet veranderen. Iets wat mij de afgelopen jaren helaas niet is gelukt.

Ook nu merk ik dat eten continue door mijn hoofd gaat. Dit was het moment voor boterhammen, snacks, koekies en snoep. Nu kijk ik weer naar de klote wortel. Nog steeds oranje en nog steeds niet te vreten. Dat mijn mening althans. Vond ik groentes maar lekker.

Sommige familieleden en vrienden kunnen er echt van genieten. Ik kan het mij gewoon niet voorstellen. Alles wat ik lekker vind wordt je dik van. Alles wat ik leuk vind in het leven is slecht voor je.

Nachtbraker geeft het een poging

Ik heb slaappillen na aandringen van veel bezorgde mensen. Deze gunde mij ook een goede nachtrust. Toch slik ik ze niet tot amper. Het zit mij niet lekker om de ene (eet)verslaving in te ruilen voor een andere (slaappillen)verslaving in te ruilen.

Tot op heden is dit namelijk elke keer het geval. Schijnbaar heb ik behoefte aan slechte eigenschappen. Lekker drinken, feesten, vrouwen en overal uiteten. Maar overdag wordt de rekening weer gepresenteerd. Futloos en tientallen kilo’s te zwaar. Iets waar hoognodig iets aan moest gebeuren. De eerste stappen zijn in ieder geval gezet.

De afgelopen twee dagen waren zwaar en verwarrend. Mijn hele lichaam schreeuwt om eten en sigaretten. Het enige verschil is dat ik nu mijn poot stijf hou. Eten en sigaretten worden niet mijn ondergang. Wat er ook gebeurd en hoe ik mij ook zal voelen, de regie over mijn leven zal ik terug pakken.

Dag 3 afvallen

De nacht duurde gisteren tot 4 uur. Verschrikkelijk. Gelukkig kon ik vandaag blijven liggen tot 12 uur. Dat afvallen is niet voor amateurs zeg. De honger die ik gisterennacht had was niet normaal. Ik heb wel moeten eten want mijn schreeuwde om voedsel.

Uiteraard was het beter om dat niet te doen. Toch heb ik wat gezonde dingen naar binnen gewerkt. Een wortel en een plakje kipfilet. Dat was het. Het hongergevoel nam hierdoor gelijk af. Na nog enige tijd naar het plafond te staren ben ik uiteindelijk toch in slaapgevallen.

Ik ga er niet om heen draaien. Dat afvallen is echt niets voor mij. Ik voel me helemaal lamlendig erdoor. De sigaretten mis ik eigenlijk het minst. Vooral het drinken in combinatie met brood is wat mij nekt. Dat is iets waar ik sterk in zal moeten zijn. Een voordeel is dat mijn buik iets is afgenomen!

Geen lekkere ochtendbroodjes

De smaak van pap is echt niets voor mij. Het ziet er ook niet uitnodigt uit. Mijn warme broodjes vlees zullen gemist worden de komende 90 dagen. Want dat is de persoonlijke missie. In drie maanden dertig kilo afvallen. Eerlijk gezegd verwacht ik dat mijn doel eerder behaald zal worden.

Het aantal calorieën zit maximaal op 1000 a 1250. Ik kom van de 3500 calorieën per dag. Een aardig verschil! Dat moet na enkele maanden te zien zijn.  Ik heb gewoon zin om weer een mooie spijkerbroek te komen. Het is al enkele jaren geleden dat ik deze kon dragen.

Meestal draag ik een korte broek of joggingsbroek. Als ik naar klanten ga dan pak ik een ruime pantalon. Het wint allemaal geen schoonheidsprijs. Maar goed wat moet ik dan? Ben niet het type dat met strakke shirts of broeken loopt. Waarom doen sommige dikke mensen dat eigenlijk?

Rond de avond

Het is vandaag een redelijk goeie dag geweest. In de avond heb ik verschillende stukken vlees op de bbq gegooid. Het was weliswaar een keer mooi weer! Alle hoezen van de loungebanken en stoelen af en genieten maar. Mijn eten voelde voor het eerst in dagen mannelijk.

Geen stukje kip met sla of andere rommel, maar gerookt vlees van de juiste temperatuur. Destijds heb ik verschillende cursussen op YouTube gevolgd. Volgens de “kenners” gaat het mij aardig af. Een goeie investering is mijn warmtemeter geweest. Meten is weten!

Althans dat beweerde ze destijds online. En het klopt ook. Hierdoor is bbq en voor mij een stuk beter geworden. Ik kan letterlijk op alle manieren je vlees klaarmaken. Medium of rare je zegt het maar! Door de warmte af en toe te controleren zal je vlees altijd van de beste kwaliteit zijn. Je wordt in één keer een veel beter kok.

Nachtwerk

Vannacht ging het al ietsje beter. In ieder geval was de slaaptijd iets schappelijker. De laatste keer dat ik op de klok keek was het rondt 2 uur in de nacht. Een tijd die in mijn ogen goed te doen is. Ook vind ik het afvallen in de nacht erg moeilijk.

Het liefst prop ik me helemaal vol met allerlei lekkernijen. Sinds het niet meer mag is het nog aantrekkelijker geworden. Echt weer een eigenschap van mij. Het mag niet en dan wil ik het juist. Een karaktereigenschap die ik al een eeuwigheid bezit.

Toch moet het uiteindelijke doel behaald worden. Iets waar ik echt tegenop zie als een berg. Ik wil wel slank zijn maar niet zoveel eronder lijden. Uiteraard. Toch is het niet anders. Wie mooi wil zijn zal pijn moeten lijden. Iets was met koeienletters op mijn vaste tatoeage shop staat.

Dag 4 afvallen

Ik ben weer laat wakker geworden. Het is alweer bijna tegen de middag aan. Dat betekend dat ik wederom tot in de nacht zal moeten werken. Dat zijn de voor en nadelen van thuiswerk. Het leven van een blogger gaat niet over roosjes! De afgelopen tien minuten ben ik aan het nadenken over mijn ontbijt. De pap staat al klaar maar ik heb er echt gewoon geen trek in. Begint dat gezeik nu al?

Net zoals al die andere gezonde onzin. Echt eten, dat is wat ik nodig heb op dit moment. Pannenkoeken met stroop of lekkere tosti’s met ham en kaas. Zelfs een gebakken ei met lekkere kadetjes zou der wel ingaan. Net als de afgelopen tijd is het dagelijkse gevecht weer begonnen. Wederom zal ik karakter moeten tonen. Ogenblikje. De melk is nu aan het opwarmen. Het is niets voor mij dat afvallen maar het moet toch gebeuren.

Wil je mijn blog gratis volgen? Schrijf je dan in en lees al mijn avonturen.

One Comment

Leave a Reply

Geef een reactie

My blog

My blog

Blog gratis

Blog gratis