in

Afslankpillen

Afslankpillen

Afslankpillen

Bijwerkingen met afslankpillen kunnen variëren, afhankelijk van het type medicijn dat u neemt en hoe het medicijn werkt. Stimulantia-type geneesmiddelen zoals fentermine kunnen leiden tot slapeloosheid, verhoogde bloeddruk, snelle hartslag, rusteloosheid, drugsverslaving en -misbruik en ontwenningsverschijnselen.

Afslankpillen die de vetabsorptie verstoren, zoals orlistat (Alli), kunnen leiden tot olieachtige vlekken, gas en zachte ontlasting. Dieetpillen die invloed hebben op neurotransmitters in de hersenen, zoals Belviq (Lorcaserin) of Contrave (bupropion en naltrexon), kunnen worden gekoppeld aan hoofdpijn, misselijkheid en braken, constipatie, droge mond en duizeligheid.

Veel stimulant-type gewichtsverlies medicijnen zoals fentermine of diethylpropion worden alleen aanbevolen voor kortdurend gebruik (tot 12 weken) vanwege het risico van afhankelijkheid en andere bijwerkingen. Orlistat (Alli, Xenical) kan echter worden gebruikt voor gewichtsverlies op langere termijn, inclusief het onderhoud van eerder verloren gewicht. Je kunt Alli bij de drogisterij krijgen zonder een recept.

Nieuwere receptuurmiddelen voor gewichtsverlies zoals Qsymia (fentermine en topiramaat), Belviq (lorcaserin), Contrave (bupropion en naltrexone) en Saxenda (liraglutide) zijn geïndiceerd voor chronisch, langdurig gebruik, maar alleen als voldoende gewichtsverlies (zoals uiteengezet) in de verpakking) vindt plaats. Als na 12 tot 16 weken geen gewichtsverlies van 3 tot 4 procent is bereikt, wordt de langdurige behandeling meestal gestopt.

Gewichtsverlies medicijnen worden gebruikt naast een caloriearm dieet en een door artsen goedgekeurd oefenplan voor de beste resultaten. Bovendien is het belangrijk om te weten dat de meeste mensen het gewicht dat ze verloren of verloren hebben verloren hebben als ze stoppen met het gebruiken van afslankmiddelen, tenzij er inspanningen worden gedaan om hun gewichtsverlies te behouden met een dieet en lichaamsbeweging.

Na de video ga ik uitleggen waarom sommige afslankpillen wel succesvol zijn!

FDA goedgekeurde afslankpillen

Eetlustonderdrukkers

Eetlustonderdrukkers zijn medicijnen die in de hersenen werken om de eetlust van een persoon te verminderen. Ze hebben een effect op de delen van de hersenen die helpen bepalen hoe vol je je voelt. Eetlustonderdrukkers worden gebruikt als behandeling voor gewichtsverlies, samen met een regelmatig plan van dieet en lichaamsbeweging. Er zijn verschillende soorten eetlustremmers, waaronder amfetamine-achtige stimulerende middelen en nieuwe afslankmiddelen die werken op neurotransmitters in de hersenen. 

Stimulerende afslankpillen

Bijwerkingen van stimulerende middelen kunnen zijn: verhoogde bloeddruk en hartslag, slapeloosheid, nervositeit, wazig zien, rusteloosheid of hoofdpijn. Aangezien deze geneesmiddelen amfetamine-gerelateerd zijn, kan afhankelijkheid, misbruik of terugtrekking voorkomen bij langdurig gebruik.

Sommige vormen kunnen maagbijwerkingen zoals constipatie, droge mond, misselijkheid of braken veroorzaken. Er moet contact worden opgenomen met een zorgverlener als er bijwerkingen optreden zoals pijn op de borst, beukende of snelle hartslag, problemen met urineren of kortademigheid. Deze medicijnen worden ook geclassificeerd als gereguleerde stoffen.

Voorbeelden van stimulerende afslankpillen

 • Adipex-P, Suprenza Lomaira (fentermine)
 • Bontril PDM, Bontril SR (phendimetrazine)
 • diethypropion
 • Didrex, Regimex (benzfetamine)
 • Desoxyn (metamfetamine)
 • Qsymia (ER-phentermine / topiramaat)

Laatste FDA goedgekeurde afslankpillen

Belviq (Lorcaserin)

Men denkt dat Belviq helpt de eetlust te verminderen en het gevoel van volheid te vergroten door te werken aan een bepaalde serotoninereceptor in de hersenen. Hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, vermoeidheid, droge mond, obstipatie zijn vaak voorkomende bijwerkingen. Een lage bloedsuikerspiegel kan optreden bij patiënten met diabetes. Belviq is geclassificeerd als een CIV-gereguleerde stof.

Contrave (bupropion en naltrexone)

Bupropion is een antidepressivum, en naltrexon wordt meestal toegediend om de effecten van narcotica of alcohol te blokkeren bij mensen met afhankelijkheid, maar beide geneesmiddelen kunnen ook de honger en eetbuien in toom houden. Contrave is niet geclassificeerd als een gereguleerde stof.

Saxenda (liraglutide)

Saxenda is een hormooninspuiting die werkt in de hersenen om de bloedsuikerspiegel, insulinespiegels en spijsvertering onder controle te houden, maar het kan ook helpen bij het afvallen. Het Victoza-merk liraglutide wordt gebruikt in combinatie met voeding en lichaamsbeweging om type 2-diabetes te behandelen. Saxenda en Victoza mogen nooit samen worden gebruikt. Saxenda is geen gereguleerde stof.

Qsymia (phentermine / topiramaat ER)

Phentermine onderdrukt de eetlust vergelijkbaar met een stimulerend amfetamine. Topiramaat wordt gebruikt als medicatie om aanvallen te beheersen. Deze geneesmiddelen kunnen bij gebruik in combinatie met dieet en lichaamsbeweging leiden tot gewichtsverlies, maar de exacte manier waarop dit gebeurt, is niet volledig bekend. Qsymia is geclassificeerd als een CIV-gereguleerde stof.

Lipase-remmers afslankpillen

Xenical, de receptvorm van orlistat, werd voor het eerst door de FDA goedgekeurd in 1999. Xenical werd in 2007 gevolgd door de lagere dosis, zonder recept (OTC) orlistat (Alli). Orlistat is uniek omdat het geen invloed heeft op het centrale zenuwstelsel. systeem om gewichtsverlies te veroorzaken, maar werkt in plaats daarvan perifeer om de absorptie van vet te voorkomen.

Bijwerkingen kunnen onaangenaam zijn: olieachtige vlekken, gas, fecale urgentie, zachte ontlasting, fecale incontinentie en de kans op ernstige leverbeschadiging. Neem Alli of Xenical met een dagelijkse multivitamine die vetoplosbare vitaminen zoals A, D, E, K en bèta-caroteen bevat. Alli kan de absorptie van vetoplosbare vitamines verminderen.

Ernstige bijwerkingen treden op met pillen voor gewichtsverlies (dieetpillen)

Gewichtsverlies medicijnen kunnen worden geassocieerd met belangrijke of ernstige bijwerkingen, of hebben mogelijk de mogelijkheid van afhankelijkheid en misbruik.

Enkele belangrijke waarschuwingen en bijwerkingen

 1. Veel van de afslankmiddelen, bekend als sympathicomimetische aminen, kunnen het hart stimuleren en leiden tot hoge bloeddruk en een snelle hartslag (tachycardie). Amfetamine-afgeleide, stimulerende type gewichtsverlies medicijnen kunnen worden geassocieerd met constipatie, droge mond, rusteloosheid, ontwenningsverschijnselen of slapeloosheid (moeilijk in slaap vallen), drugsmisbruik en verslaving.
 2. Lipase-remmers zoals Alli of Xenical (orlistat) zijn in verband gebracht met zeldzame leverbeschadiging en patiënten moeten alert zijn op tekenen van leverziekte zoals jeuk, gele huid of ogen (geelzucht), maagpijn, verlies van eetlust, bleekheid of teer -gekleurde ontlasting, bruine urine (als gevolg van overmaat bilirubine in de urine).
 3. Qsymia (fentermine en topiramaat) werd in 2012 door de FDA goedgekeurd als een nieuw medicijn voor het afvallen met verlengde afgifte. Qsymia heeft beperkte toegang omdat topiramaat, een van de geneesmiddelen in Qsymia, kan leiden tot ernstige geboorteafwijkingen bij zwangere vrouwen. Dit betekent dat u Qsymia alleen kunt krijgen van gecertificeerde apotheken of via de e-mail door het thuisnetwerk van QSymia.
 4. Contrave (bupropion en naltrexon), goedgekeurd in 2014 voor gewichtsverlies, wordt niet gebruikt voor depressie, maar bevat bupropion van de antidepressiva-klasse van geneesmiddelen. Bovendien is Contrave ook niet goedgekeurd voor stoppen met roken, maar bevat het hetzelfde ingrediënt dat in Zyban zit, een medicijn dat wordt gebruikt om mensen te helpen stoppen met roken.

Ernstige psychiatrische bijwerkingen, zoals stemmingsveranderingen (depressie, manie), psychose, hallucinaties, paranoia, waanideeën, gedachten aan zelfmoord en andere ernstige gebeurtenissen zijn gemeld bij patiënten die bupropion gebruiken voor stoppen met roken.

 1. Saxenda (liraglutide) bevat een boxed warning voor schildkliercarcinoomkanker; Studies hebben echter op dit moment alleen dit risico bij dieren geïdentificeerd. Als u echter een persoonlijke of familiale voorgeschiedenis van medullair schildkliercarcinoom (MTC) of Multiple Endocrine Neoplasia-syndroom type 2 hebt, dient u Saxenda niet te gebruiken vanwege het mogelijke risico op schildkliertumoren.

Zijn plant gebaseerde afslankpillen veilig?

Als u geïnteresseerd bent in het verliezen van gewicht, heeft u misschien overwogen om een ​​”volledig natuurlijk” gewichtsverliesproduct te kopen, ook wel een voedingssupplement voor gewichtsverlies genoemd, in de winkel of op internet. Deze producten kunnen beweren dat ze het vet “magisch laten smelten” en lijken een gemakkelijke oplossing om enkele kilo’s kwijt te raken. Ze beweren dat je “10 pond in één week verliest”, maar deze producten zijn frauduleus. Het is belangrijk om te weten dat voedingssupplementen zonder recept (OTC) ook niet door de FDA zijn goedgekeurd. Wil je ook afvallen? Neem dan contact met mij op voor een schema.

Federale regulatoren hebben gewaarschuwd dat veel van deze op de markt gebrachte voedingssupplementen niet effectief zijn en zelfs ernstige bijwerkingen kunnen veroorzaken. De autoriteiten hebben zelfs producten gevonden die geneesmiddelen op recept bevatten, zoals sibutramine, die in oktober 2010 uit de Amerikaanse markt zijn gehaald. De FDA merkt op dat er sterfgevallen zijn opgetreden met het gebruik van deze gevaarlijke producten. Andere ingrediënten die door de FDA zijn ontdekt, omvatten medicatie tegen aanvallen, bloeddrukbehandelingen en andere geneesmiddelen die niet door de FDA zijn goedgekeurd.

Bijna elke week verwijdert de FDA door voedingssupplementen bedorven voedingssupplementen van de markt. In januari 2016 heeft de FDA bijvoorbeeld een waarschuwing uitgegeven over “Pink Bikini and Shorts on the Beach Capsules” van Lucy’s Weight Loss System of Arlington, TX. Het bleek dat deze hulpmiddelen voor gewichtsverlies sibutramine, fenolftaleïne en / of diclofenac bevatten, maar deze ingrediënten werden niet op het etiket vermeld. Sibutramine kan bij sommige patiënten de bloeddruk en / of polsslag verhogen en kan een aanzienlijk risico vormen voor patiënten met een voorgeschiedenis van coronaire hartziekte, congestief hartfalen, aritmieën of beroerte.

Kankerverwekkende afslankpillen?

Fenolftaleïne werd eerder gebruikt in over-the-counter (OTC) -laxeermiddelen, maar werd van de Amerikaanse markt verwijderd. Gezondheidsrisico’s verbonden aan fenolftaleïne kunnen potentieel ernstige verstoorde maag, onregelmatige hartslag en kanker bij langdurig gebruik omvatten. Diclofenac is een niet-steroïde anti-inflammatoir geneesmiddel (NSAID) dat kan leiden tot ernstige bijwerkingen bij patiënten die andere NSAID’s gebruiken, met een recente hartchirurgie of met allergieën voor NSAID’s. NSAID’s kunnen ook leiden tot maagbloeding, dodelijke hartaanval of beroerte.

In december 2015 bracht de FDA meer dan een dozijn producten onder de aandacht van Bee Extremely Amazed LLC, Jewett, OH. Deze producten bleken ook sibutramine en fenolftaleïne te bevatten, beide producten zijn van de Amerikaanse markt verwijderd vanwege ernstige veiligheidsrisico’s, waaronder hart-neveneffecten en kanker.

Veel andere voorbeelden bestaan ​​uit teruggeroepen voedingssupplementen – gebruikt voor gewichtsverlies en andere aandoeningen. Wees voorzichtig: als het te mooi klinkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk het geval. Neem eerst contact op met uw zorgverlener als u een voedingssupplement wilt gebruiken om af te vallen. Lees de FDA-herinneringen en Medwatch-waarschuwingen om te bepalen of er sprake is van veiligheidsproblemen als u ervoor kiest om een ​​voedingssupplement te gebruiken voor gewichtsverlies. Vermijd altijd dubieuze producten van internet te kopen die onbekende ingrediënten kunnen bevatten.

Afslankpillen

Geef een reactie

Wat wil ik echt in mijn leven doen

Wat wil ik écht? (1)

Eenzaamheid ouderen

Eenzaamheid ouderen